Twee weg pager met 4 weken batterijduur!

Een twee weg pager is niet meer weg te denken bij de brandweer, zo kan je real-time zien hoeveel mensen er opkomen en weet de meldkamer of een voertuig de deur uit kan. Er zijn afgelopen jaren al veel alternatieven op de markt gekomen, zo heeft brandweerrooster voorheen ook gekoppeld met de TPL Birdy pager. Een veelgehoord probleem van de tweeweg pager is het formaat en de batterijduur. De traditionele Galaxy pager is klein, heeft een lange batterijduur en is eenvoudig in gebruik. Met deze kenmerken in het achterhoofd is het natuurlijk vervelend als je een pager in handen krijgt die een stuk groter en zwaarder is maar voor je gevoel niet veel meer kan. Daarom werken wij sinds 2 jaar nauw samen met Swissphone.

Swissphone is een gerenommeerde pager fabrikant uit Zwitserland. De oude garde kan Swissphone misschien kennen van de Swissphone Quattro, uit de tijd waar elke post nog zijn eigen alarmtoon had. Swissphone heeft door de jaren heen ook niet stil gezeten en heeft een aantal jaar geleden de ResQ pager uitgebracht. Een klein formaat pager (30% kleiner dan andere tweeweg pagers) met zowel p2000 als gsm-verbinding. Door middel van de gsm-verbindingen kunnen opkomstbevestigingen teruggestuurd worden, rooster wijzigingen worden gemaakt maar ook alarmeringen naar de pager worden gestuurd.

De ResQ pager heeft een slim systeem ingebouwd waardoor de batterijduur van de pager kan oplopen tot ruim 4 weken. Zo hoef je de pager niet elke avond op te laden en ben je ervan verzekerd dat de opkomstbevestiging wordt doorgestuurd als je de pager vergeet op te laden. Zodra er een alarm binnen komt kan je met 1 druk op de knop je opkomst bevestigen, wat dan ook direct doorgestuurd wordt naar de kazernemonitor en de meldkamer. De opkomstbevestiging kan ook gebruikt worden voor rapportage, zo krijg je direct inzicht in wie er vaak opkomen en wie ondanks dat ze aangemeld staan nog vaak een melding afwijzen. Brandweerrooster koppelt met verschillende systemen voor salarisadministratie, zo kan de uitrukregistratie ook gebruikt worden om zo de uren te laten uitbetalen.

Het alarmeren van ploegen wordt door middel van de ResQ pager ook een gestroomlijnd proces. Als eerste wordt de dienstdoende ploeg gealarmeerd. Mocht er een onderbezetting zijn in de dienstdoende ploeg alarmeert Brandweerrooster automatisch de opvolgende ploeg(en) totdat er voldoende bezetting is. Dit allemaal automatisch en met een batterijduur van 4 weken.

De pager heeft door de jaren heen ook steeds meer functionaliteiten gekregen, zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk jezelf via de pager af te melden. Dit kan je doen door via een menu aan te geven hoe lang je weg bent, geen moeilijke tools om je tijd te selecteren, je hoeft alleen aan te geven hoe lang je weg bent. Wanneer je eerder van tevoren aan wilt geven dat je weg bent kan dit nog altijd via onze app of website. Zo blijft de pager simpel en overzichtelijk met oog op het doel: alarmeren. Mocht je de pager toevallig een keertje vergeten kan je nog altijd de opkomst bevestigingen via de brandweerrooster app.

Nu kan het gebeuren dat het P2000 netwerk tijdelijk niet beschikbaar is. In dit geval kan de pager automatisch omschakelen naar het gsm-netwerk om zo de meldingen te ontvangen. De melding kan zowel handmatig aangemaakt worden in brandweerrooster maar dit kan ook automatisch via de GMS-koppeling. De GMS-koppeling is een extra back-up kanaal welke in brandweerrooster gebruikt kan worden. De alarmeringen komen onafhankelijk van het P2000 netwerk en 10 seconde eerder binnen. Meer informatie kan je hier vinden.

Een tweeweg pager hoeft dus niet groot, lomp, en kort van batterijduur te zijn! Brandweerrooster koppelt met de hoogste kwaliteit pagers op de markt: klein, duurzaam en betrouwbaar. Mocht de ResQ pager niet zijn wat je zoekt? Maak je geen zorgen, er zit voor dit jaar nog genoeg nieuws aan te komen. Blijf op de hoogte via onze kanalen!

Related Articles