Vrijwillige planning

Paraat als het moet, vrij als het kan.

Met Brandweerrooster krijg je meer inzicht in de paraatheid van je post, zo ben je paraat als het moet en vrij als het kan!

Brandweerrooster biedt real-time overzicht in paraatheid van een post. Managers en brandweerpersoneel kunnen altijd en overal gemakkelijk hun rooster aanpassen via de telefoon, pager en computer.

Gebruiksvriendelijkheid

Het plannen van paraatheid hoeft geen belasting te zijn voor vrijwilligers. Door de gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit van brandweerrooster verhoogt ook de bereidheid om te plannen. Plannen kan in blokken van een kwartier, via verschillende devices (pagers, telefoon, tablet, computer) zodat het altijd past in het privé leven van een brandweerman/ vrouw. Dit zorgt ervoor dat ze paraat zijn als het nodig is, en vrij zijn als het kan.

Voorkomen van onderbezetting

Understaffing warning

Door van tevoren een goed beeld te hebben van de paraatheid kan onderbezetting voorkomen worden. Hierdoor weten korpsleden op elk moment wanneer ze zich zonder consequenties kunnen afmelden maar ook wanneer hun paraatheid essentieel is.

Opkomst bevestiging

Ten tijde van een incident wil je altijd weten of er genoeg mensen zijn. Daarom kan je met Brandweerrooster niet alleen roosteren maar ook je opkomst bevestigen! Dit kan niet alleen via de pager maar ook via de telefoon. Door middel van de GMS koppeling komt de alarmering zelfs 10 seconde eerder binnen op de smartphone vergeleken met de pager. Meer info lees je onder alarmeren.

Opkomstbevestiging

Ploegenroosters

Ploegrooster

Complexe kazernes met verschillende ploegen en verschillende voertuigen zijn geen probleem. Zo is het ook mogelijk trapsgewijs te alarmeren, wordt bijvoorbeeld ploeg A gealarmeerd, maar blijkt er niet genoeg bezetting te zijn? Dan wordt ploeg B automatisch gealarmeerd, mochten zij ook niet genoeg mensen hebben? Dan wordt ploeg C gealarmeerd.

Piket

Om paraatheid te garanderen kan consignatie noodzakelijk zijn. Met Brandweerrooster kunnen de consignatie diensten handmatig of via een template ingesteld worden. Zo kan er snel over een langere periode gepland worden. Het ruilen van een dienst kan de gebruiker zelf vanaf zijn telefoon of computer. Ook kunnen wij de betalingen van een consignatiedienst koppelen aan een extern systeem zodat dit niet handmatig hoeft!

Diensten

Geofencing

Geoefencing gebied

Om de druk van het roosteren te verminderen kan geofencing gebruikt worden. Wanneer de gebruiker buiten een van tevoren ingesteld gebied komt krijg deze een waarschuwing (als hij/ zij nog aangemeld staat) of wordt hij/ zij automatisch uitgeroosterd. Indivivuele gebruikers kunnen vanwege de privacy zelf aangeven of ze er wel of geen gebruik van willen maken.

Flexibele bezetting

Brandweerrooster kan slim schakelen tussen variabele voertuigbezetting. Zo is in 1 oogopslag duidelijk op welk moment een voertuig met TS4 of TS6 in dienst staat. Een centralist kan zo ook direct zien of een autospuit TS4 of TS6 uitrukt en hierop acteren.

Dashboards

Elke post heeft andere behoeften en wensen. Daarom zijn er flexibele kazerne monitoren. Beheerders kunnen zelf op afstand kiezen wat zij op de dashboards willen hebben staan. Dit kan variëren van de huidige bezetting, waarschuwingen in de toekomst tot eigen (lokale) websites. De kazerne monitoren kunnen ten tijde van een incident informatie laten zien over het incident, zoals de rijroute, kladblok regels en streetview. Zo kan een kazerne monitor helpen bij de beeldvorming al voor je de auto in stapt!

Koppelingen

Het gebruik van meerdere losse systemen binnen een organisatie kan voor foutieve of verouderde informatie zorgen. Daarom koppelt Brandweerrooster met onder andere Veiligheidspaspoort als HR systeem. Zo hoeft er maar 1 systeem bijgehouden te worden voor de vaardigheden van een persoon. Het is ook mogelijk om de koppeling te gebruiken om paraatheid en consignatie terug te sturen. Zo kan er veel tijd bespaard worden bij het invullen van de urenadministratie.

Veiligheidspaspoort