Pagers

Versneld alarmeren

Brandweerrooster kan door middel van de GSM koppeling 10 seconde eerder alarmeren op de pager vergeleken met het P2000 netwerk. Door 2 kanalen (GSM én P2000) is de brandweer nog sneller en betrouwbaarder.

Volledig over the air programmeren

Een pager die zowel over the air configuratie als firmware updates kan ontvangen zorgt er voor dat lokaal programmeren met bijbehorende apparatuur en kennis niet meer noodzakelijk is. Een update voor alle pagers in een regio is binnen een aantal seconde klaar gezet.

Automatisch geconfigureerd

Pagers worden automatisch op basis van kazernes, vaardigheden en profielen geconfigureerd. Het is niet meer noodzakelijk bij te houden welke capcodes voor welke gebruikers gelden. Dit wordt automatisch ingevuld door Brandweerrooster, zo blijft de pager altijd up to date met de capcodes welke voor een gebruiker gelden.

Inzicht in pagers

Brandweerrooster biedt een uitgebreide logging op lokaal en regionaal niveau over de pagers. Zo kunnen individuele problemen opgelost worden (was een bericht wel of niet ontvangen), maar ook op regionaal niveau inzicht gegeven worden in de pagers. Zo kan in een oogopslag worden gezien hoeveel pagers online zijn, en welke firmware versie op de pagers draaien.

Robuuste pager

Een pager is een gebruiksvoorwerp welke tegen een stootje moet kunnen. Daarom werken wij alleen met de Swissphone s.QUAD pager welke waterdicht is (IP67) en schokbestending. Een pager die robuust, duurzaam, goed leesbaar en ook nog eens zeer luid is.

Backup alarmeren

Brandweerrooster biedt een extra alarmeringskanaal. De GMS koppeling werkt als backup bij uitval van P2000. Mocht ook de GMS koppeling uitvallen kan er via de website handmatig een alarm aangemaakt worden. Deze alarmering kan gestuurd worden naar de app, telefoon en SMS. Daarnaast is Brandweerrooster gekoppeld met overige partijen om backup alarmeringen te ontvangen. Zo ben je er zeker van dat de melding aankomt.